En rekke tornadoer har gjort stor skade i den amerikanske Midtvesten siden fredag. Varsler om flom og tornadoer er utstedt for både Oklahoma og flere andre stater, inkludert Kansas, Missouri, Arkansas og Texas.

I Oklahoma feide en tornado gjennom den lille byen Holdenville, på grensa til Texas, 13 mil sør for Oklahoma City. To mennesker, inkludert et barn, mistet livet, og fire ble skadd, ifølge nødetatene i fylket Hughes.

En tredje person mistet livet på hovedveien Interstate 35 i nærheten av byen Marietta, ifølge nødetatene.

Store ødeleggelser

I Holdenville ble mange hus lagt i grus og trafikkskilt bøyd ned til bakken. Søndag vitnet lyden av motorsager om at reparasjoner var i gang.

I byen Sulphur i Oklahoma, som også ble rammet, viser bilder at flere bygninger ble lagt i ruiner, og at tak ble revet av andre hus.

33.000 husstander mistet strømmen i Oklahoma, og 52.000 over grensa i Texas.

Opprydning i gang

I flere andre delstater var innbyggerne søndag også i gang med å grave gjennom ruinhaugene. Lørdag ble bygninger i et område sør for Omaha i Nebraska knust da en tornado feide gjennom mange kilometer med landbruksområder og småbyer og videre inn i Iowa.

Hver vår herjer tornadoer i det flate landskapet i Midtvesten og Sørstatene i USA. Men det er sjelden det kommer to slike kraftige tornadosystemer nesten samtidig.

I Nebraska-og Iowa ble det registrert 78 tornadoer fredag, og litt lenger sør, i Oklahoma, Texas og Missouri, var det lørdag 35 tornadoer, ifølge National Weather Service.